Yrjö Kukkapuron muotoilua kaikille avoimessa ympäristössä

Helsingin keskustakirjasto Oodi on kaikille avoin kohtaamispaikka, jonka linjakas muotoilu toistuu myös rakennukseen valituissa kalusteissa.

Helsingin keskustakirjasto Oodin sisustussuunnittelusta vastanneet ALA arkkitehtien sisustusarkkitehdit Heikki Ruoho ja Mette Kahlos valitsivat Yrjö Kukkapuro -mallistosta Oodiin punaisia CNC-sarjan tuoleja vuodelta 2011 sekä A509-keinutuolia vuodelta 1985. Yrjö Kukkapuron huonekaluilla suunnittelijat ovat luoneet rakennuksen toiseen kerrokseen, tilaan sopivan arkkitehtonisen ja leikkisän ilmapiirin.

Yrjö Kukkapuron CNC-sarja syntyi halusta tuoda sarjatuotannon kalusteisiin taiteellisuutta, ergonomian siitä kärsimättä. Puumateriaalin digitaalinen ”kaavoittaminen” tuottaa mahdollisimman vähän hukkaa, eikä tuotteen tiiviissä pakkauksissa kuljeteta turhaa ilmaa. Koivuvaneri on myös kestävää ja ekologista. ”Uudessa Helsingin keskustakirjasto Oodissa CNC-tuolit ovat kaikkien ulottuvilla. Se on upea juttu!” iloitsee Yrjö Kukkapuro.

Kolmikerroksisen Oodin toinen kerros on rento tila työskentelyyn, tekemällä oppimiseen ja yhdessäoloon. Yrjö Kukkapuron kuuluisa istuinergonomia antaa osaltaan hyvät puitteet tähän luovaan toimintaan.  Oodi avattiin joulukuussa 2018 ja sinne odotetaan vuosittain jopa 2,5 miljoonaa kävijää.