Yrjö Kukkapuro Collection

LOOKBOOKIT

Triennale 1959

 

Yrjö Kukkapuro suunnitteli Triennale -tuolin vuoden 1960 Milanon triennaalia varten. Tuoli sai nimensä tapahtumasta, jossa se myös palkittiin. Triennalessa nähdään Kukkapuron suunnittelun peruselementit; minimalistinen kevyt metallirunko, puiset istuinkomponentit ja irtonaiset tyynyt.

Triennale on Kukkapuron varhaistuotannosta sivuun jäänyt helmi, joka sytyttää modernilla ilmeellään.

Selaa Triennale Lookbookia

 

 

 

Ateljee 1964

 

Yrjö Kukkapuron vuonna 1963 suunnittelema Ateljee-tuotesarja on ajaton, rento ja elegantti. Se sopeutuu muunneltavuutensa vuoksi kaikkiin sisustuksiin ja tyyleihin. Modulaarisen rakenteensa vuoksi Ateljee on kestävä, sekä kaikilta osin korjattavissa. Uusilla Ateljee-kalusteilla on läpinäkyvä sekä jäljitettävä tuotantoketju.

Ateljee muodostuu metallirungosta, istuinhihnoista ja puulevyistä. Ateljeen metallirunko voidaan kasvattaa yhden istuttavasta nojatuolista miten pitkäksi sohvaksi tahansa. Istuintyynyt ovat irralliset, vain käsinojapehmusteet on ruuveilla kiinni sivulevyissä. Verhoilumateriaaleina on luonnonmukaisesti värjätty ja parkittu nahka, sekä eri kangasvaihtoehdot.

Ateljee on valittu Lontoon Victoria&Albert sekä New Yorkin MoMa:n museokokoelmiin.

Selaa Ateljee Lookbookia

 

 

Remmi 1969

 

Remmi on Yrjö Kukkapuron vuonna 1969 muotoilema klassikko ja yksi Kukkapuron elämäntyön suosituimmista kalusteista. Nyt klassikkotuoli on palannut takaisin juurilleen ja valmistetaan lähituotantona sekä ympäristöystävällisesti Suomessa.

Yrjö Kukkapuron muotoilufilosofian kolme peruspilaria ovat ergonomia, estetiikka ja ekologia. Ajatuksena on, että kalusteet voidaan helposti korjata ja uudistaa, eikä niitä heitetä pois harkitsemattomasti vaan ne säilyvät sukupolvelta toiselle. Remmissä on harkittu, ergonominen muotoilu, joka tukee etenkin niskaa sekä ristiselkää.

Remmi on valittu Lontoon Victoria and Albert Museumin sekä Designmuseon kokoelmiin ja äänestetty maailman parhaaksi musiikinkuuntelutuoliksi.

Selaa Remmi Lookbookia

 

Yrjö Kukkapuro Collection -uutuudet

 

Yrjö Kukkapuro Collectionin uutuudet ovat ajattomia klassikoita jo syntyessään.

Yrjö Kukkapuro suunnitteli linjakkaan YKH22-pöydän vuonna 2022 etätyöskentelyn ja kotitoimiston tarpeisiin. YKH22-pöytä on suunniteltu koottavaksi ilman työkaluja. Moderno L-28 -tuolit sopivat saumattomasti yhteen tämän yksinkertaisen tyylikkään pöydän kanssa.

YK69-pöytä on tuorein lisäys Yrjö Kukkapuro Collectioniin. Kuten YKH22-pöytä, myös YK69-pöytä on suunniteltu vuonna 2022 täydentämään Yrjö Kukkapuron klassikkokokoelmaa.

Tutustu Yrjö Kukkapuro Collection -uutuuksiin